Skip to content

IrishBloke's blog

Random Rubbish

Archive

Tag: Vista

Random Links:

10 Years After Y2K — Stories From the IT Battlegrounds

Beauty Never Fades Out. Fascinating CG Illustrations.

The Top 20 Worst Pick-Up Lines Ever

the-top-20-internet-lists-of-2009

50 best websites you’ll wonder how you lived without

500x_win-7-guide-headLifehacker’s Complete Guide to Windows 7:
This is a dam awesome guide on just about everything you wanted to know about Windows 7 its a must read.

Src: lifehacker.com

windows 7 vs Vista and CP – Gaming Benchmarks:
Heres another article that shows benchmarks between the 2 Windows Os’s and basically says that windows 7 is better than Vista. The benchmarks show a tiny difference but i using Windows 7 myself it sure does seem a little faster;

src: gamespot.com

Windows 7 on multicore: How much faster?
Is Windows 7 better with multicore Processors well not quite but a little seems to be the answer.

src: infoworld.com

windows_vista_logo.pngI came home from college yesterday and decided for some reason to install windows 7 64bit that i had downloaded.  Having already tried out the BETA and RC1 (Release Candidate 1) i thought sure i may as well.  Already having Two versions of vista running 64bit and 32bit and well used to dual-booting windows what should have talking 40 mins ended up being a complete disaster and took much of the afternoon.

Having my main Vista installation installed on one of the many partitions on my hard drive, the drive letter being “F:”. I delete the C: drive partition and had planned to install Windows 7 over the C Drive.

For some unknown reason my PC was not letting me install Windows 7 or Vista. So when i rebooted back i got the message;

“BOOTMGR is missing
Press CTRL ALT DELETE to restart”

I kept getting the same setup error during the install process. “unable to create new system partition or locate a exsisting system partition”.

I tried everything to get windows back up and running, i still had a full working Vista isntallation sitting on one of the partition drives but i could not get to it for reasons i cant figure out.  Installation my main OS on a drive letter other than the C Drive was not good idea and this probably caused some of the problems. But the fact that i couldnt get any new Windows OS to install made things very difficult. Ive had this problem before and its got something to with the motherboard i have or the combination of SATA/IDE drives.

After about 6 hours of madness and throwing DVD’s into the PC including;

  • An atempt to recover the c drive with Norton ghost 14
  • Windows vista reinstall
    windows Vista Repair (which was the solution that is for the BOOTMGR is missing problem, which didnt work as Vista could not the see the Vista installtion i had).
  • windows 7 install
  • windows 7 Repair

Nothing worked, Vista Repair let me down big time and even my norton ghost which is usually very good at restoring backups wouldnt work.

So i picked up the motherboard manual and looked at the back of it to see if i had written down anything t hat might help and of course i did. “Disable the IDE Drives”. I did this and i got things working again.

There is something wrong with either the motherboard (The motherboard i have is a Gigabyte GA-MA790GP-DS4H), BIOS (latest version) or combination of SATA drives and IDE drives i have. I dont know what that problem is but im guessing its got something to with some settings in the BIOS. Im running my SATA Drives in IDE Native mode rather than i expect the better “AHCI Mode”.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.